Ze komen er aan !

Nog even en dan zijn ze er weer : De Zeeuwse Hangcultuurmosselen
De start van het seizoen nadert!

Nog even en dan start het Mosselseizoen met de Zeeuwse hangcultuurmosselen.

De kwekers zijn volop bezig om straks een super lekker product te kunnen oogsten.

Op de verschillende percelen in de Oosterschelde en De Grevelingen wordt wekelijks gekeken of de mosselen goed groeien. Hoe is de temperatuur? Is er voldoende voedsel in het water? Zitten ze nog goed aan de lijnen?

WE KIJKEN TERUG : Hoe ging het vorig jaar?

Op 23 mei 2018 startte het Nederlandse Hangcultuurmosselseizoen

Aan boord van de ZZ18 proefde visexpert Bart van Olphen van Fish Tales samen met de Zeeuwse kwekers Jacco Schot, Julien Barbé en Jan Bout de eerste verse mosselen uit de Oosterschelde. Volgens Bart van Olphen  “een heel  bijzonder moment. Voor de telers, de mosselen, Zeeland, maar ook voor de Nederlandse viswereld in het algemeen.  Zeeuwse mosselen met een écht verhaal. Weet waar ze vandaan komen, door wie en hoe ze geteeld worden, dat men een goede prijs krijgt en iedereen correct wordt beloond, hoe je ze het lekkerste kunt klaarmaken. Zeker Zeeuws en MSC gecertificeerd. En als je dat allemaal weet dan smaken de mosselen nog lekkerder. Een voorbeeld voor de toekomst. ”

Zeker Zeeuws Ambassadeur Syrco Bakker van sterrenrestaurant Pure-C in Cadzand gaf het startschot voor de campagne ”Mosselen vanaf mei? Zeker Zeeuws en heerlijk.”  Syrco startte niet alleen de campagne maar ging ook gelijk aan de slag:  collega chef Sergio Hermans (Pure C/The Jane) bereidde op hun FoodFest in Cadzand een prachtig gerecht met deze zilte zaligheid.

100% ZEEUWS

De mosselen van alle leden van de vereniging  zijn vanaf 1 juni 2016 erkend Zeker Zeeuws® Streekproduct. Zeker Zeeuws® Streekproduct staat voor 100% regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren), verwerking in de streek en duurzame productie.

Wanneer u dit logo ziet, bent u verzekerd van een heerlijk en eerlijk product. Op alle verpakkingen staat ook een EG nummer. Dit nummer is wettelijk verplicht en geeft aan waar de mosselen verwerkt zijn. Naast het Zeker Zeeuws logo kunt u ook aan dit nummer zien of u 100% Zeeuwse hangcultuurmosselen koopt. Kijk bij wie en waar welke bedrijven gecertificeerd zijn en hoe u ze kunt herkennen.