Ze zijn er!

Mosselseizoen gestart: De Zeeuwse Hangcultuur- mosselen zijn er !

Woensdag 22 mei  was het zover: op de Oosterschelde werden de eerste touwen met de nieuwe oogst Zeeuwse Hangcultuurmosselen boven water gehaald. Het Zeeuwse Mosselseizoen is geopend.

Aan boord van de Mosselkotter ZZ 4 lieten de Belgische 3 sterrenchef Gert de Mageleer en radio dj Sven Ornelis zich dan ook de vers geoogste mosselen goed smaken.

100% ZEEUWS

De mosselen van alle leden van de vereniging  zijn vanaf 1 juni 2016 erkend Zeker Zeeuws® Streekproduct. Zeker Zeeuws® Streekproduct staat voor 100% regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren), verwerking in de streek en duurzame productie.

Wanneer u dit logo ziet, bent u verzekerd van een heerlijk en eerlijk product. Op alle verpakkingen staat ook een EG nummer. Dit nummer is wettelijk verplicht en geeft aan waar de mosselen verwerkt zijn. Naast het Zeker Zeeuws logo kunt u ook aan dit nummer zien of u 100% Zeeuwse hangcultuurmosselen koopt. Kijk bij wie en waar welke bedrijven gecertificeerd zijn en hoe u ze kunt herkennen.