Ze zijn er weer!

De Zeeuwse Hangcultuurmosselen zijn er weer! Vanaf mei verkrijgbaar!

Het Mosselseizoen is gestart. De Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn er weer!

Zin gekregen in heerlijke hangcultuurmosselen? Zelf aan de slag met een lekker recept?  Vanaf deze week zijn ze verkrijgbaar bij supermarkt en visboer. En voor de liefhebbers van gezellig uit eten gaan natuurlijk ook bij de horeca. Vraag er naar!

Heeft u het al op de radio gehoord? Mosselseizoen gestart! Er zijn weer Zeeuwse hangcultuurmosselen. In de supermarkt, vishandel of op restaurant. Let op het label “Zeker Zeeuws” voor 100% zekerheid dat je mosselen uit Zeeland komen.

Luister hier naar de spotjes op Radio 2 en Studio Brussel

De eerste oogst is bovenOp 23 mei is het Nederlandse Hangcultuurmosselseizoen 2018 gestart.

Aan boord van de ZZ18 proefde visexpert Bart van Olphen van Fish Tales samen met de Zeeuwse kwekers Jacco Schot, Julien Barbé en Jan Bout de eerste verse mosselen uit de Oosterschelde. Volgens Bart van Olphen  “een heel  bijzonder moment. Voor de telers, de mosselen, Zeeland, maar ook voor de Nederlandse viswereld in het algemeen.  Zeeuwse mosselen met een écht verhaal. Weet waar ze vandaan komen, door wie en hoe ze geteeld worden, dat men een goede prijs krijgt en iedereen correct wordt beloond, hoe je ze het lekkerste kunt klaarmaken. Zeker Zeeuws en MSC gecertificeerd. En als je dat allemaal weet dan smaken de mosselen nog lekkerder. Een voorbeeld voor de toekomst. ”

Zeker Zeeuws Ambassadeur Syrco Bakker van sterrenrestaurant Pure-C in Cadzand gaf het startschot voor de campagne ”Mosselen vanaf mei? Zeker Zeeuws en heerlijk.”  Syrco startte niet alleen de campagne maar ging ook gelijk aan de slag:  collega chef Sergio Hermans (Pure C/The Jane) bereidde op hun FoodFest in Cadzand een prachtig gerecht met deze zilte zaligheid.

De eerste oogst is bovenOp 23 mei is het Nederlandse Hangcultuurmosselseizoen 2018 gestart.

Aan boord van de ZZ18 proefde visexpert Bart van Olphen van Fish Tales samen met de Zeeuwse kwekers Jacco Schot, Julien Barbé en Jan Bout de eerste verse mosselen uit de Oosterschelde. Volgens Bart van Olphen  “een heel  bijzonder moment. Voor de telers, de mosselen, Zeeland, maar ook voor de Nederlandse viswereld in het algemeen.  Zeeuwse mosselen met een écht verhaal. Weet waar ze vandaan komen, door wie en hoe ze geteeld worden, dat men een goede prijs krijgt en iedereen correct wordt beloond, hoe je ze het lekkerste kunt klaarmaken. Zeker Zeeuws en MSC gecertificeerd. En als je dat allemaal weet dan smaken de mosselen nog lekkerder. Een voorbeeld voor de toekomst. ”

Zeker Zeeuws Ambassadeur Syrco Bakker van sterrenrestaurant Pure-C in Cadzand gaf het startschot voor de campagne ”Mosselen vanaf mei? Zeker Zeeuws en heerlijk.”  Syrco startte niet alleen de campagne maar ging ook gelijk aan de slag:  collega chef Sergio Hermans (Pure C/The Jane) bereidde op hun FoodFest in Cadzand een prachtig gerecht met deze zilte zaligheid.